Kredi Tahsis Süreçlerinde ve Kredi İlişkisi Süresince Hesap Durumu Belgesi ile Birlikte Tanıtıcı Bilgiler Formu Alınması Zorunluluğu
“Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik” (Yönetmelik)’in “Hesap durumu belgesi alınması” başlıklı 8 inci maddesi ile bankaların kullandıracakları krediler için, maddede sayılan işlemler hariç, hesap durumu belgesi almaları zorunlu tutulmuş ve tüketici kredileri hariç olmak üzere, kredi ilişkisinin devam ettiği süre boyunca her yıl hesap dönemini izleyen 6 ay içinde hesap durumu belgesi alınması hükme bağlanmıştır. Söz konusu mevzuat hükmüne, bankaların hesap durumu belgesi almadan kullandırabilecekleri kredilere ilişkin üst sınırın 250.000 Türk Lirası (TL)’ndan 1.000.000 TL’ye yükseltilmesine ilişkin 15 Aralık 2016 tarihinde yayımladığımız yazımızda değinmiştik.
Aynı Yönetmeliğin “Hesap durumu olarak kabul edilecek belgeler” başlıklı 9 uncu maddesinin 1 inci fıkrasında ise söz konusu fıkrada sayılan belgelerin, ancak, Yönetmeliğin 2 nolu ekinde yer alan tanıtıcı bilgiler formu ile birlikte alınması durumunda hesap durum belgesi olarak kabul edilebileceği belirtilmiştir.
(Bu yazının geri kalan kısmı sadece “BANKACI” kategorisindeki site üyeleri tarafından görüntülenebilir. Siteye Bankacı rolü ile üye iseniz üye girişi yaptıktan sonra yazı görünür hale gelecektir. “BANKACI” kategorisine banka uzantılı e-posta adresinizle üye olabilirsiniz. Üyelik koşullarını öğrenmek ve üyelik oluşturmak için “Üyelik” sayfasını ziyaret edebilirsiniz)