İhracat Bedellerinin Yurda Getirilmesine İlişkin 2018-32/48 Sayılı Tebliğ

Bunlar da ilginizi çekebilir...

5 Cevaplar

  1. İ
    İhracat portalı dedi ki:

    oldukça verimli bilgiler. teşekkür ederim

  2. N
    NİLAY dedi ki:

    YAPILMADIĞI TAKTİRDE UYGULANACAK CEZAİ İŞLEM NEDİR ONUNLA İLGİLİ BİLGİ VERİRMİSİNİZ?

    • Merhaba,
      Bu Tebliğe dayanak olan Kanun, 1567 sayılı TÜRK PARASININ KIYMETİNİ KORUMA HAKKINDA KANUN olduğu için yaptırım olarak bu Kanun’un 3 üncü maddesinin 3 üncü fıkrası hükmündeki ceza uygulanacaktır. İlgili fıkra,

      “Her türlü mal, kıymet, hizmet ve sermaye ithal ve ihraç edenler veya bu işlere aracılık edenlerden bu işlemlerinden doğan alacaklarını 1 inci maddeye göre alınan kararlardaki hükümlere göre ve bu kararlarda tayin edilen süreler içinde yurda getirmeyenler, yurda getirmekle yükümlü oldukları kıymetlerin rayiç bedelinin yüzde beşi kadar idarî para cezasıyla cezalandırılırlar. İdarî para cezasına ilişkin karar kesinleşinceye kadar alacaklarını yurda getirenlere, birinci fıkra hükmüne göre idarî para cezası verilir. Ancak, verilecek idarî para cezası yurda getirilmesi gereken paranın yüzde ikibuçuğundan fazla olamaz.”

      hükmünü amirdir. Yani yurda getirilmekle yükümlü olunan kıymetlerin %5’ine kadar idari para cezası kesilebilir. Ancak, idari para cezasına ilişkin karar kesinleşinceye kadar alacaklarını yurda getirenlere, birinci fıkra hükmüne göre (3.000-25.000 TL tutarında (yeniden değerleme oranları dikkate alındığında yaklaşık 6.300-55.000 TL) idarî para cezası verilecektir. Her halükarda, verilecek idarî para cezası yurda getirilmesi gereken paranın yüzde ikibuçuğundan fazla olamaz.
      Saygılarımızla,
      Hamdi Girgin

  3. t
    tayfun dedi ki:

    merhaba Türkiye ye gelip eşyayı aldım ücretini nakit elden ödediğimi varsayarak ihracat işlemi yapılıyor, bankaya para satılıyor herşey Yurtiçersinde gerçekleşiyor bu mevzuata uygunudur

    • Merhaba, dediğiniz işlemlerde bedeller ihracatçının serbest kullanımına bırakılmış durumda. Bu işlemler Tebliğ ve Genelge kapsamında değil.